Dar Koridor Raf Sistemleri, deponuzdan maksimum fayda sağlayabilmeniz adına tasarlanmıştır. Koridor çalışma aralığı, diğer sistemlere göre daha az olduğundan “Dar Alan” diye adlandırılır. Toplam palet kapasitesi benzer sistemlerden daha fazla olup uzun koridorlarda daha verimlidir. Bu şekilde daha çok depolama alanı yaratılmış olmaktadır. Raflar arasındaki koridorlar dar koridor forkliflerine (man-up) göre ayarlanmaktadır. Forklift veya benzeri taşıma araçları teknolojisindeki gelişmeler, beraberinde dar alanlarda çok daha yüksek raflara ulaşımda yüksek hareket kabiliyeti de getirmiştir. Dar Koridor Raf Sistemleri üretilen özel istif araçlarıyla günümüzde 14 m.’ye kadar ulaşmaktadır. Kılavuz Yol Sistemiyle güvenli bir şekilde hareket eden bu istif araçları statik halde hem yukarı-aşağı hem de sağa-sola hareket ederek istenilen ürüne minimum alanda ulaşmak çok kolaydır.
Dar Koridor Raf Sistemleri'nde raflar arasındaki koridorlar sadece dar koridor forkliftleri veya benzeri depolama araçlarının geçebileceği genişlikte ayarlanmaktadır. Depolama araçları bu koridorlarda manuel olarak yönetilebileceği gibi, koridorlara kılavuz raylar döşenmek suretiyle bu araçların daha düz ve kusursuz hareket etmesi de sağlanabilir. Aynı zamanda bazı depolarda zemine elektronik takip sistemleri (indüktif sistem) yerleştirilir. Böylelikle depolama araçlarının uzaktan kumanda ile yönetilmesi sağlanır.
Dar Koridor Raf Sistemi kurulurken deponun kullanılış şekli, depolanacak yüklerin çeşitliliği, boyutları ve ağırlıkları çok önemlidir. Bunlar yanında raf sistemi seçiminde, depolarda yüklerin kalma süresi, yüklere erişim kolaylığı, kullanılacak forklift gibi depolama araçlarının özellikleri, aynı zamanda depo zemininin ne kadar uygun olduğu gibi başka faktörler de etkilidir.
Özellikle yüksek irtifalı depolarda daha çok tercih edilen Dar Koridor Raf Sistemleri, hızlı kullanım kolaylığı ve ekonomik olması sebebiyle hem kuru yük depoları hem de soğuk hava depoları için uygundur. Bu sistemde forklift gibi depolama araçları için minimum yer ayrıldığından paletli yükler için de depo alanı kapasitesi daha yüksektir. Ayrıca otomatik paletli raf sistemleri ile de uyumludur.